2023, Szeptember

23szept.09:0014:30Tekerj a Zöldbe - Irány Edelény09:00 - 14:30 Miskolc, Szentpéteri kapui Tesco parkoló (város felőli bejárat)48 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 14:30

Helyszín

Miskolc, Szentpéteri kapui Tesco parkoló (város felőli bejárat)

További információk

Sziasztok!
Egyesületünk ezúton szeretne meginvitálni Titeket egy családbarát kerékpározásra, felfedezni csodaszép megyénk egy pici szegletét. Útvonalunk olyan utakon vezet majd, amit lehet autóval valaki nap mint nap megtesz, ám a rohanás közepette talán nincs is ideje megcsodálni a környezetet, ami éppen akkor, ott körbeveszi őt.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
Tempónk kifejezetten azoknak kedvez majd, akik csak tekerni akarnak egy kellemeset az őszi napsütésben, edzettségi szinttől függetlenül. Az útvonal végig kitűnő minőségű aszfalt, akár országúti kerékpárral is teljesíthető, teljesen sík. Végső célunk az Edelényi kastély lesz, de jelen túra során a mottónk: nem a cél a lényeg, hanem az oda vezető út.
Túra időpontja: 2023. szeptember. 23., 9:00, Szentpéteri kapui Tesco parkoló város felőli bejárata. Rossz idő esetén 30.-án kerül megrendezésre.
Útvonal oda: Szentpéteri kapui Tesco parkoló (város felőli bejárat) – új kerékpár úton Sajókeresztúr – Sajóecseg – Bolda – Borsodszirák – Edelény. Útvonal vissza:
Edelény – Borsodszirák – Boldva – Sajósenye – Sajóvámos – Szirmabesenyő (kerékpárút) – Miskolc Tesco parkoló.
Táv: 48 km, szintemelkedés: 80 méter. 17 km/h-ás tempóval a kerékpáron töltött idő nagyjából 3 óra. A program teljes ideje pihenőkkel, cukrászdával 5-6 óra. A túra hossza miatt folyadék és étel legyen mindenkinél amennyi szükséges lehet, és legalább egy defekt javító készlet. Ajánlott csere belsőt hozni, annak szerelése hamarabb megvan, a ragasztgatás maradjon otthonra.
Nagyobb pihenőt az oda vezető úton Boldván tartunk majd, ahol csak nekünk kinyitják a Református Templom kapuit, hogy belülről is megnézhesse a kedves közönség. Az Edelényi kastély egyes részei belépődíj kötelesek, akik szeretnének bemenni, azok erre készüljenek. Miután a kastéllyal végeztünk, elmegyünk a Diana Cukrászdába, ahol a bringásokat ingyen kávéval vendégelik meg, amennyiben egy süteményt is fogyasztanak. Úgy érezzük ennyi km-rel a lábakban nem lesz ezzel hiba, hazafelé is kell az energia.
Minden útközbeni program opcionális, semmi sem kötelező. Pihenőt bármikor tudunk tartani, csak jelezni kell valamelyik szervezőnek, és a legközelebbi biztonságos ponton megállunk.
A túrát a VeloRunCoffee Sportegyesület szervezi, tagjai kivétel nélkül tapasztalt kerékpárosok, kérjük a szervezők utasításait betartani. A túra útvonala kis forgalmú utakon halad, a KRESZ szabályai mindenkire érvényesek, azokat be kell tartani. Fejvédő használata minden kerékpárosnak kötelező, ennek hiányában a túrán nem vehet részt. A túrán mindenki saját felelősségére indul.
Várunk mindenkit szeretettel!

Több

X