2023, November

19nov.09:0015:00November 19-ére áthelyezve! Tekerj a Zöldbe! - Jakabszállásról a Helvéciai kilátóhoz09:00 - 15:00 Jakabszállás, Sántha György művelődési ház udvara30 km

Időpont

(Vasárnap) 09:00 - 15:00

Helyszín

Jakabszállás, Sántha György művelődési ház udvara

További információk

A többször is elnapolt túrát a viharos szél és az esőzés, valamint az ebből fakadó visszamondások miatt ismét elnapolni kényszerülünk, november 19-re, vasárnapra.
Köszönjük a jelentkezők visszajelzését, és a megértést.
A Biharite kecskeméti csapata, a Lokálpatrióták Egyesületet és Jakabszállás Község Önkormányzata idén is folytatja kerékpáros túrasorozatát, és bringatúrát szervez Jakabszállásról az egészséges életmód jegyében a környék kevesek által ismert természeti és régészeti látnivalóinak megismerésére, jakabszállási indulással és érkezéssel.
Időpont: 2023. október 15., vasárnap
Találkozó: Jakabszállás, Sántha György művelődési ház udvara
Táv: 30 km, szintemelkedés nincs.
Részvételi díj nincs, ellenben minden résztvevő emléklapot, apró ajándékokat, és a rajt-célban, valamint Helvécián frissítést kap.
Útvonal: A jakabi művelődési ház udvaráról kisebb utcákon a Ludas-tóra vezető útra térünk. A kiszáradt tó partján tartunk egy pihenőt, ahol felidézzük az egykor vízben és halakban bővelkedő terület történetét. Kíváncsiak leszünk a Te ismereteidre is, szüleid, nagyszüleid biztosan meséltek róla! A ludastói iskola érintésével érkezünk célunkhoz a helvéciai kilátóhoz, ahol egy nagyobb pihenő során kinyújtóztatjuk szemünket a panorámában. Helvéciára betérve mindenki vendégünk lesz egy üdítőre, frissítőre, ahonnan hazafelé vesszük az irányt, és visszatérünk a Jakabi művelődési ház udvarára.
Ajánlott kerékpár: MTB. Az országúti bringát most hagyd otthon, az útvonal jól járható burkolatlan földúton halad.
Kötelező felszerelés: láthatósági mellény, inni és ennivalók
Erősen ajánlott: bringás sisak, folt készlet vagy tartalék belső, szerszámok, pumpa, ruházat eső esetére
Tempó: kiránduló jellegű (15-20 km/h). Megvárjuk a gyerkőcöket és a legidősebbeket is! Bizonyos időnként árnyékban pihenőket tartunk.
A túrára kerékpárszállító autót indítunk Kecskemétről oda-vissza, melyre a kerékpárfeladás ingyenes. Igényedről keresd a túravezetőt előzetesen!
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendezővel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát a biztonságos lebonyolítás érdekében fenntartjuk!
Túravezető: Hegedűs Zoltán, 70/4122886
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
@jakabszállás @aktiv.magyarorszag @tekerjazoldbe

Több

X