2023, Augusztus

26aug.09:0017:00Tekerj a zöldbe - Kecskeméttől a Tiszáig09:00 - 17:00 Kecskemét Kossuth tér, 0 km kő35 km

Időpont

(Szombat) 09:00 - 17:00

Helyszín

Kecskemét Kossuth tér, 0 km kő

További információk

A Biharite kecskeméti csapata kerékpártúrát szervez Kecskemétről Szentkirály érintésével Tiszakécskére.
Időpont: 2023. augusztus 26., szombat 9-17 óra Indulás: Kecskemét Kossuth tér, 0 km kő Érkezés: Tiszakécske Szabadstrand Táv: 35 km, szintemelkedés 80 m. A részvétel díjmentes.
A túra útvonala: Kecskemétről a 0 km kőtől indulunk. A Fekete Gólya étteremtől alkalmunk lesz kipróbálni a vadonatúj kerékpárutat Szentkirályig. Itt pihenőt tartunk, frissítünk, kívülről megtekintjük a Református templomot. Pihenés után ismét nyeregbe pattanunk, áthaladunk az épülőfélben lévő M44-es autópálya alatt, majd 12 km megtétele után érjük el Tiszakécskét. A takaros városban első utunk a Kovács család 1878 óta működő kékfestő műhelyébe vezet. Megtekintjük a műhelyet, majd végigmegyünk a Nádirigó tanösvényen. Végül letekerünk a Tiszapartra és a szabadstrandon kipihenjük a túra fáradalmait. Kecskemétre menetrend szerinti vonatjárattal térünk vissza.
A túrát kerékpárutakon, alsóbbrendű aszfaltutakona természetben vezetjük. Minden résztvevő frissítőt kap.
Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, üzembiztos kerékpár (csomagtartó, oldaltáska esetleg kosár ajánlott), pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, fürdőruha, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek.
Kerékpáros sisak használata erősen ajánlott!
A túra tervezett hossza 35 km, amelyet kényelmes, mindenki számára tartható tempóban, számos megállóval teljesítünk. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendezővel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel.
A program változtatási jogát a biztonságos lebonyolítás érdekében fenntartjuk!
Túravezető: Bálint Zoltán, +36 70 235 5978
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.

Több

X