2024, Július

06júl.08:4517:00Tekerj a Zöldbe! -Kerékpáros CsavarGo-zás a Natúrparkban!08:45 - 17:00 Győr, Dunakapu tér50 km

Időpont

(Szombat) 08:45 - 17:00

Helyszín

Győr, Dunakapu tér

További információk

Tekerj a Zöldbe – Medve,biztonságos kerékpározás,környezetvédelem és egészséges életmód
Kerékpáros szomszédolás természeti csodákkal
Július 6-án a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok egy kis vízközeli barangolást követően a Csallóköz felé veszik az irányt. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre már várják kirándulni szerető hobbikerékpárosok jelentkezését. A túra vezetője ezúttal is Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubja elnöke lesz.
A bicajosok július 6-án reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. Innen Gönyű felé haladva Vének, Kisbajcs, Nagybajcs és Vámosszabadi útvonalon haladva közelítik meg a szomszédos Csallóközben Medve települést.
Biztonságos kerékpározás, környezetvédelem és egészséges életmód
A Csallóköz Natúrpark jóvoltából a bringások 11 órától részt vesznek a Medve, Szap, Kulcsod kulturális és természeti értékeinek felfedezésében.
A csavarGO-k közlekedésrendészeti és egészségügyi szakemberek segítségével  a csoportos kerékpározás alkalmával ismertetik és bemutatják a határon túli biztonságos kerékpáros közlekedés fő szabályait. A rendezvényen egészségügyi szűréseken,méréseken vehetnek részt a vállalkozó kedvű kerékpárosok.
Vadgulyás, sör és fagylalt
A roppant színesnek ígérkező programban előkelő helyet foglal el a helyiek által elkészített vadgulyás, amelyre a vendéglátók nagy szeretettel látják vendégül a Tekerj a Zöldbe bringatúra résztvevőit.
A programban szerepel még frissítő kiskocsmás sörözés, hűsítő fagylaltozás és hódvárszemle is.
Az 50 kilométerestre tervezett túráról a csapat délután 4-5 óra körül indul vissza Győrbe.
Részvételi díj: 1.000ft/fő HOK klub tagoknak ingyenes!
Figyelem!
A túrán az időjárásnak megfelelő öltözet viselete, ivóvíz készlet biztosítása, napvédő és szúnyogriasztó szerek használata erősen ajánlott.
A szervező a program változtatás jogát fenntartja.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező.
A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek. A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).
A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat rendezvényéről, pontos programjairól nemsokára további részleteket közlünk a győri kerékpáros portálokon.

Több

X