2024, Május

16máj.14:3015:15Tekerj a zöldbe- kerékpáros kőrtúra Tőserdőn14:30 - 15:15 Lakitelek, Kiss János utca 1. (Lakiteleki Általános Iskola udvara)20 km

Időpont

(Csütörtök) 14:30 - 15:15

Helyszín

Lakitelek, Kiss János utca 1. (Lakiteleki Általános Iskola udvara)

További információk

A Tőserdő Turisztika Nonprofit Kft. kerékpártúrát szervez a helyi intézmények dolgozóinak, iskolásoknak és mindazoknak, akik kerékpározni a Tőserdőbe érkeznek.

Célunk a kerékpártúrázás élményének felfedezése, közösségi programok elindítása a Tőserdőben. Lakitelek és a Holt-Tisza környezetének bemutatása.

A program alkalmával lehetőség nyílik az újonnan megépült Ökoturisztikai Központ Tőserdő kiállítóteremben megnyílt Szentesi Ecsetforgatók művészeti csoport alkotásainak megtekintésére.

Gyülekező helye: Lakitelek, Széchenyi Krt. 44. (Orvosi rendelő mellett)

A kerékpártúra ideje:2024.05.16.csütörtök 14.30-15.15 óra
A kerékpártúra teljes távja 20 Km.

A menetidő kényelmes haladással 2x 45perc.

A túra útvonala biztonságos útszakaszon és kerékpárúton vezet, jó állapotú kerékpárral, gyermek vontató kocsival, gyermek biciklis üléssel bárki részt vehet.

Az útvonal leírása: 1 kőr: Oda út 5,3 Km: Lakiteleki Általános Iskola parkolója-Széchenyi Krt 4625-ös főút melletti kerékpárút-Nyári-gát-Tőzegbánya tavak-Nyári-gát- Fenyő utca-Tőserdő Kilátó-TőserdőHolt-Tisza-Ökoturisztikai Központ Tőserdő

Visszaút 6 Km: Ökoturisztikai Központ Tőserdő – Napsugár utca-Domb utca-Holdfény utca-Szegfű utca-Szegfűdomb, bemutató tanösvény-Bagolyvár utca-4625 főút melletti kerékpárút- Dr. Kiss Ágoston utca-Széchenyi Krt. kőrforgalom -Széchenyi Krt. -Május 1 utca-Széchenyi Krt.-Árpád utca-Damjanich utca-Martinovics utca-Anna Presszó és Cukrászda-Lakiteleki Általános Iskola

A kerékpártúra típusa: dupla kőrtúra. A kijelölt kerékpáros túraútvonalat kétszer teszik meg a résztvevők. A 10 év alatti gyermekeknek lehetőségük van az első kőr után pihenni és a frissítőállomáson megvárni a két kőrt teljesítőket.

Frissítőállomást két helyen biztosítunk, ahol vizet és gyümölcsöt kapnak a résztvevők. (Ökoturisztikai Központ Tőserdő, Anna Presszó és Cukrászda)

A résztvevők kora: 9 éves kortól 99 éves korig.
A kerékpártúra teljes program részvételi díja: 2000 Ft/fő. 16 év alatti gyermeknek térítésmentes.

Sportruházat, sapka javasolt, a kerékpáros sisak nem kötelező. A szervezők mindenki számára biztosítanak láthatósági mellényt.

Akinek nincs kerékpárja, annak a szervezők kerékpárbérlési lehetőséget biztosítanak.

A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt, a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A program része az országos „Tekerj a zöldbe!” kerékpártúra programnak, melyet a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogat.

Több

X