2023, November

04nov.12:3016:30Tekerj a zöldbe kerékpáros túra a közlekedési baleset áldozataiért!12:30 - 16:30 Göcseji Falumúzeum előtti kerékpáros pihenő34 km

Időpont

(Szombat) 12:30 - 16:30

Helyszín

Göcseji Falumúzeum előtti kerékpáros pihenő

További információk

Tekerj a zöldbe kerékpáros túra a közlekedési baleset áldozataiért! 2023. november 04. 12:30

Minden év novemberében tartják a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapját. Zalaegerszegen idén november 04-én a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum ad helyet ennek a rendezvénynek, amelyet a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága szervez.
Túránkra a gyülekező 12 óra 30 perckor lesz a Göcseji Falumúzeum előtti kerékpáros pihenőnél. Regisztrációt követően 13:00 órakor kezdődik a megemlékezés, ami az áldozatokért állított kopjafa koszorúzásával zárul. A túra várhatóan 14:00 órakor indul.
A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumtól indulva Zalaegerszeg belvárosa felé vesszük az irányt és déli irányba hagyjuk el a megyeszékhelyt, így az egész városon átvezető kerékpárutat teljes hosszában végig járjuk. Utunk Gellénházára Bocföldén és Sárhidán át vezet a Válicka völgyében.
Nagylengyelben megállunk a Göcsejparkban, ahol némi frissítést követően indulunk tovább. Zalaegerszeg környékének legizgalmasabb útján tekergünk Rám és Babosdöbréte felé Teskándra és onnan vissza a kiinduló pontra országunk egyetlen a Olaj- és Gázipari Múzeumához.
A túra hossza 34 km, 300 szintemelkedéssel, részben kerékpárúton, vagy alacsony forgalmú közúton. Ajánlom családoknak, gyermekkel való közös programnak.
Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Előzetes jelentkezést kérem 2023. 11. 02-ig megküldeni a zalaitekergok@gmail.com e-mail címre a résztvevők nevének feltüntetésével.
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

X