2024, Május

25máj.10:0013:00"Tekerj a zöldbe" kerékpártúra két megyén keresztül10:00 - 13:00 Csongrád, Attila utcai Györfös bejárat, Harangláb40 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 13:00

Helyszín

Csongrád, Attila utcai Györfös bejárat, Harangláb

További információk

A CSETE Egyesület a „Tekerj a zöldbe!” országos kerékpártúra program szervezésében kerékpártúrát szervez a Dél-Alföldre látogató turistáknak, akik az aktív kikapcsolódást kedvelik, valamint azoknak a helyi kerékpáros túrázóknak, akik szívesen töltenének együtt egy sportos napot.
A kerékpártúrára a csongrádi Györfös bejáratnál, az Attila utcai haranglábnál gyülekezünk 2024.05.25. 10 órakor.
A kerékpártúra teljes távja 40 Km, a tervezett menetidő kényelmes haladással 3 óra.
A túra útvonala biztonságos közúton és kerékpárúton vezet, érintve Csongrád-Csanád Vármegye és Bács-Kiskun Vármegye határát, ahol frissítő állomást tartunk.
A kerékpártúra nehézségi foka könnyű, jó állapotú kerékpárral, bárki részt vehet. Akinek szüksége van kerékpárra, annak az egyesülettől lehetséges bérbe venni.
A kerékpártúra útvonala:
A csongrádi Öregszőlők útján haladunk Bokros irányába, majd rátérünk az Istvánújfalu felé vezető kerékpárútra. A Csongrád-Csanád megyehatárnál közúton érkezünk a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpárra.
Program:
Az odavezető úton betérünk a Czinege Faktúra nagykereskedelmi csarnokába, ahol a környék jellegzetes fűzfavesszőből készült kosarait, bútorait megnézzük. A kosárfonás hagyományairól és a fűzfavessző feldolgozásáról bemutatót láthatunk.
A kerékpártúra részvételi díja 2 000 Ft/fő.
A kerékpározó csoport maximális részvételi létszáma 26 fő. Regisztráció az eseménynél „ott leszek” jelzéssel vagy a csete0001@gmail.com címen lehetséges.
A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt. A problémamentes és kényelmes kirándulást túravezető és egy kísérőautó biztosítja.
A „Tekerj a zöldbe!” két megyén keresztül kerékpártúra a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

Több

X