2023, Október

07okt.10:0015:00Tekerj a zöldbe középkori templomok nyomába!10:00 - 15:00 Zalaegerszeg, Göcseji Múzeum, Zalaegerszeg, Batthyány utca 2.

Időpont

(Szombat) 10:00 - 15:00

Helyszín

Zalaegerszeg, Göcseji Múzeum

Zalaegerszeg, Batthyány utca 2.

További információk

Tekerj a zöldbe középkori templomok nyomába!
Tematikus kerékpártúrára hívjuk a bringázni vágyó túratársakat. Zalaegerszeg környékének középkori emlékeibe szeretnénk betekintést nyújtani. Ezen a túrán a Göcseji Múzeum szakembereinek segítségével mutatjuk be a város és szomszéd településeinek egyes középkori templomait.
A program Zalaegerszegről, a Göcseji Múzeum épülete elől indul 10:00 órakor. A városból kiépített kerékpárúton érjük el a Göcseji Falumúzeumot és onnan a Zala-völgyi kerékpárúton haladunk első célunkig a 13. századi Szent Kereszt felmagasztalása templomig, Andráshidára.
Andráshidáról tovább gurulunk a Zala-völgyi kerékpárúton Bagodig, ahol egy rövid időre elhagyjuk, hogy megtekintsük Bagod-Szentpál 13. századi körtemplomát. Ezután Zalaszentgyörgyig tekerünk, ahol Szent György tiszteletére felszentelt templomot látogatjuk meg.
Káváson a tájháznál pihenőt tartunk, hogy utána Boncodfölde Szent Anna templomát megújult erővel vehessük célba.
Az út végén a Göcseji Múzeum előtt köszönünk el szaktúravezetőnktől.
A túra hossza 40 km, elhanyagolható szintemelkedéssel többnyire kerékpárúton, vagy alacsony forgalmú közúton. Ajánlom családoknak, gyermekkel való közös programnak.
Részvétel ingyenes!
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. A megtekintett helyszínek bemutatását pedig a Göcseji Múzeum szakembereinek köszönhetjük.
A rendezvény része a Göcseji Dombérozó őszi programjainak.

Több

Szervező

Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület

X