2023, Május

26máj.08:3014:00Tekerj a zöldbe - Kunsági tájakon08:30 - 14:00 Kecskemét SZC Szent-Györgyi Albert Technikum (Kecskemét, Nyíri út 73.)45 km

Időpont

(Péntek) 08:30 - 14:00

Helyszín

Kecskemét SZC Szent-Györgyi Albert Technikum (Kecskemét, Nyíri út 73.)

További információk

A Biharite kecskeméti csapata kerékpártúrát szervez Kecskemétről Hetényegyháza és Kerekegyháza érintésével a kunsági látnivalók felkeresésére.
Időpont: 2023. május 26., péntek 8:30-14 óra Indulás/Érkezés: Kecskemét SZC Szent-Györgyi Albert Technikum (Kecskemét, Nyíri út 73.)
Táv: 45 km, szintemelkedés 160 m.
A részvétel díjmentes.
A túra útvonala: Kecskemétről a Szent-Györgyi Albert Technikumtól indulunk, majd kerékpárúton Hetényegyházáig tekerünk. Innen földúton folytatjuk a Nyíri erdőn keresztül a Vackor Vár erdei iskoláig és az 1848-as múzeumig, ahol pihenőt tartunk, frissítünk, megtekintjük a Szent Hubertus kápolnát. Pihenés után ismét nyeregbe pattanunk, következő állomásunk Kerekegyháza. Itt meglátogatjuk a Rendek Ökogazdaságot és megnézzük a Tanyamúzeumot. A program végeztével ugyanezen az útvonalon térünk vissza Kecskemétre a kiindulási pontra.
A túrát kerékpárutakon, alsóbbrendű aszfaltutakon, illetve burkolatlan földutakon a természetben vezetjük.
Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, üzembiztos kerékpár (csomagtartó, oldaltáska esetleg kosár ajánlott), pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek.
Kerékpáros sisak használata erősen ajánlott!
A túra tervezett hossza 45 km, amelyet kényelmes, mindenki számára tartható tempóban, számos megállóval teljesítünk. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendezővel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát a biztonságos lebonyolítás érdekében fenntartjuk!
Túravezető: Bálint Zoltán, +36 70 235 5978
A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.

Több

X