2022, Június

18jún.18:0022:00"Tekerj a zöldbe!" Pihenj a vízbe18:00 - 22:00 Csongrád, MOL benzinkút, Csongrád, Szentesi út, 664035 km

Időpont

(Szombat) 18:00 - 22:00

Helyszín

Csongrád, MOL benzinkút

Csongrád, Szentesi út, 6640

További információk

Nyár esti felfedező kerékpártúrára és éjszakai fürdőzésre invitáljuk a Csongrádra látogató turistákat, helyi családokat és fiatalokat. Napnyugtával indulunk útnak és esti világítással érkezünk meg.
A gyülekező helye és időpontja: Csongrád, MOL benzinkút 2022.06.18. 18.00 óra.
A kerékpártúra útvonala: Csongrád- Öreg Felgyő-Tömörkény-Csaj-tó-Csanytelek-Felgyő- Csongrád Fürdő és Uszoda. A kerékpártúra teljes távja 35 km. A túra útvonala biztonságos kerékpárúton vezet Felgyőig, majd az újonnan elkészült Öreg Felgyő-Tömörkény útszakaszon haladunk tovább. 13 km tekerés után Tömörkényre érkezve rövid frissítőt tartunk, majd a népes madárvilágú Csaj-tóhoz indulunk, melyet még a helyiek is kevesen ismernek.(magánterület) Csanytelek irányában a közúton haladva 20 km alföldi sík terepen érkezünk vissza Csongrádra, ahol a híres gyógyhatású termál fürdő vize vár.
 A szervezők a résztvevőknek a naplementét követően fényvisszaverőt, kerékpáros lámpát osztanak ki. Az uszodába érkezve sportedző vezetésével zenés nyújtó-lazító torna biztosítja a testi lelki kikapcsolódást. A szervezett túra programja 22 órakor zárul.
A kerékpártúrán mindenki térítésmentesen vesz részt. A szentesi kerékpáros társaink a csongrádi MOL benzinkútnál, a felgyői bringások pedig a Grow Group Kft. buszváróban, a Tömörkényiek pedig a Postánál tudnak a túracsoporthoz csatlakozni.
Javasolt a kerékpár állapotának átvizsgálása, sportruházat, sisak, és saját világítás. A kerékpártúrán okleveles túravezető vezeti a csoportot, de mindenki saját felelősségre vesz részt. A kerékpártúrát időjárástól függetlenül megtartjuk, a programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Szabadidősport programunk a “Tekerj a Zöldbe”! országos túrasorozat részeként valósul meg, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával.

Több

Szervező

Csongrádi Vízi Szabadidősport Egyesület

X