2024, Május

26máj.10:0012:30Tekerj a zöldbe-Pünkösd utáni kerékpártúra10:00 - 12:30 Lakitelek, Ökoturisztikai Központ Tőserdő20 km

Időpont

(Vasárnap) 10:00 - 12:30

Helyszín

Lakitelek, Ökoturisztikai Központ Tőserdő

További információk

A Tőserdő Turisztika Nonprofit Kft. kerékpártúrát szervez Tiszaalpárra, a Szent Benedek leányai Kolostorhoz. A program alkalmával lehetőség megtekinteni a templomot. Gyülekező helye: Lakitelek, Ökoturisztikai Központ Tőserdő A kerékpártúra ideje: 2024.05.26. vasárnap 10:00-12.30 óra.

A kerékpártúra teljes távja 20 Km. A menetidő kényelmes haladással 2x 45perc.

A túra útvonala közúton és kerékpárúton vezet, jó állapotú kerékpárral bárki részt vehet.

Az útvonal leírása: Lakitelek, Ökoturisztikai Központ Tőserdő-Napsugár utca- 4625-ös jelű főút-Tiszaalpár felső kerékpárút-Táncsics Mihály utca-Csokonai Mihály utca-Szabadság utca-Móricz Zsigmond utca-Tiszaalpári Szent István római katolikus templom-Bokrosi kerékpárút – Istvánújfalu körzet-Szent Benedek leányai Kolostor és templom.

A 4625. számú közút veszélyes útszakaszon a lakiteleki Polgárőrök segítenek a biztonságos közlekedésben. A kerékpártúrát kerékpáros túravezető és kísérő személyek biztosítják.

A kerékpártúra típusa: vonaltúra A résztvevők kora: 16 éves kortól 99 éves korig. A kerékpártúra teljes program részvételi díja: 2 000 Ft/fő. Sportruházat javasolt, a kerékpáros sisak kötelező.

A szervezők mindenki számára biztosítanak láthatósági mellényt és folyadékpótlást. Akinek nincs kerékpárja, annak a szervezők kerékpárbérlési lehetőséget biztosítanak. A túrán mindenki saját felelősségre vesz részt, a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A program része az országos „Tekerj a zöldbe!” kerékpártúra programnak, melyet a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogat.

Több

X