2024, Június

14jún.09:0012:00"Tekerj a zöldbe!" tanévzáró kerékpártúra Csongrádon09:00 - 12:00 Bokros, Általános Iskola udvara24 km

Időpont

(Péntek) 09:00 - 12:00

Helyszín

Bokros, Általános Iskola udvara

További információk

A CSETE Egyesület kerékpártúrát szervez a bokrosi és a csongrádi felső tagozatos diákoknak. A diákok szabadidősport programja a “Tekerj a zöldbe!” országos kerékpáros program szervezésében a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A kerékpártúra célja, hogy egy vidám hangulatú,  kerékpártúrán találkozzanak az azonos korú csongrádi és bokrosi gyermekek és újra közös élményeket szerezzenek.
A bokrosi felső tagozatos diákok újabb tapasztalatokat szerezhetnek a biztonságos közlekedéssel kapcsolatosan, gyakorolhatják a kerékpáros közlekedés szabályait.
 
Közös program: Rövid kerékpáros ügyességi vetélkedőt tartunk Csongrádon a hajókikötőnél.
Ha a Tisza vízállása engedi, rövid fürdőzés a Tiszában a Körös folyó torkolatánál lévő szabad strandon.
 
A gyülekező és indulás helye: Bokrosi Általános Iskola udvara 2024.06.14. 9 óra
A túra távja: 24 km
A túra menetideje kényelmes tempóval 2,5 óra.
A szervezők láthatósági mellényt mindenki számára biztosítanak.
 
A kerékpártúra útvonala: Bokros Általános Iskola-Szent Imre templom, Csongrád-Bokros kerékpárút, Csongrád körforgalom és elkerülőút, Tisza-gát, Fa-híd, Hajókikötő-Körös-torok
 A kerékpártúra típusa vonaltúra, ugyanazon az úton érkezünk vissza.
 
A túrát 12 év feletti diákoknak és felnőtteknek javasoljuk. Akinek nincs saját kerékpárja, annak az egyesület biztosít, amit a gyülekező helyszínén tud átvenni. A csoportot 2 fő kerékpáros túravezető és kísérő tanárok vezetik.
 
Frissítőállomást biztosítanak a szervezők, ahol gyümölcs és ásványvíz vár minden résztvevőt.
 
A szabadidősport rendezvényen a részvétel térítésmentes. Mindenki saját felelősségére vesz részt, betartva a közlekedési szabályokat és a túravezető javaslatait.
 
A kerékpártúrázó csoportot kísérőautó segíti, mely szállítja a csomagokat és defekt és bármilyen probléma esetén megoldást nyújt.
 
 

Több

X