2022, Június

05jún.10:3015:00Tekerj a zöldbe! - Tekerj velünk a Hevesi Füves Pusztákon keresztül Törőcsik Mari szülőházához10:30 - 15:00 Kisköre, Tourinform Iroda, Kisköre, Tisza II. ltp. 9, 338443 km

Időpont

(Vasárnap) 10:30 - 15:00

Helyszín

Kisköre, Tourinform Iroda

Kisköre, Tisza II. ltp. 9, 3384

További információk

Pontos útvonal:
Kisköre Tourinform Iroda – Hevesi Füves Puszták – Tarnaszentmiklós – Pély – Kisköre Tourinform Iroda
A teljesítendő táv hossza: 43 km
Menetidő: ~4 óra
“A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”
A kerékpártúra célja az ország egyik legismertebb kerékpár túraútvonalának a Tisza tavi kerékpárút környezetének megismerése. Évről évre egyre többen tekerik körbe a tavat, azonban a környező településeket és azok kultúráját, történelemét már kevesebben ismerik. A Tekerj Zöldbe! – Tekerj velünk a Heves Füves Pusztán keresztül Törőcsik Mari szülőházához esemény úticélja Pély. Útközben megtekinthetjük a Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzet élővilágát, majd megtekintjük a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjának, Törőcsik Marinak a szülőházát.
Tekerj velünk és ismerd meg a Tisza-tó közvetlen környezetét is.

Több

Szervező

Jámbor Dénes

X