2022, Május

22máj.10:3015:00Tekerj a zöldbe! - Tekerj velünk a világ legismertebb falujába10:30 - 15:00 Tiszanána (Dinnyéshát Strand), Tiszanána, Dinnyéshát, 338547 km

Időpont

(Vasárnap) 10:30 - 15:00

Helyszín

Tiszanána (Dinnyéshát Strand)

Tiszanána, Dinnyéshát, 3385

További információk

Pontos útvonal:
Tiszanána (Dinnyéshát Strand) – Kömlő – Átány (Kakas Ház) – Kömlő – Tiszanána (Dinnyéshát Strand)
A teljesítendő táv hossza: 47 km
Menetidő: ~4 óra
“A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”
A kerékpártúra célja az ország egyik legismertebb kerékpár túraútvonalának a Tisza tavi kerékpárút környezetének megismerése. Évről évre egyre többen tekerik körbe a tavat, azonban a környező településeket és azok kultúráját, történelemét már kevesebben ismerik. A Tekerj Zöldbe! – Tekerj velünk a világ legismertebb falujába kerékpártúra úticélja Átány, néprajzi szempontból a világ legismertebb faluja. Útközben megtekinthetjük a Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzet élővilágát, majd megtekintjük Átány Község tájházát, valamint a helyi születésű túravezető segítségével bepillantást nyerhetünk a település mindennapi életébe, megtekintjük a paraszti gazdálkodást bemutató paraszti portát.
Tekerj velünk és ismerd meg a Tisza-tó közvetlen környezetét is.

Több

Szervező

Jámbor Dénes

X