2023, Szeptember

09szept.08:4518:00Tekerj a Zöldbe-Tényő,Felpéc csodái08:45 - 18:00 Győr, Dunakapu tér60 km

Időpont

(Szombat) 08:45 - 18:00

Helyszín

Győr, Dunakapu tér

További információk

Bicajjal a felpéci csodák nyomában
Szeptember 9-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával ismét elindulnak a győri hobbikerékpárosok, hogy felfedezzék a környék csodáit. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre már várjuk a jelentkezőket.
A túrára indulók szeptember 9-én, szombaton reggel 8.45 és 9 óra között találkoznak a győri Dunakapu téren. A város déli részéről érkezők a Möbelix-nél 9:15-től csatlakozhatnak a csapathoz. Innen 9:30 kor indulunk tovább Ménfőcsanak irányába A túra részben kerékpáruton részben kisforgalmú közuton halad. A túra hossza kb 60 km.
Borkóstoló a csodák kertjében
Utunk első állomásán vendéglátónk, Géber József néprajzkutató jóvoltából megismerkedhetünk egy hagyományos présházzal – ahol bort is kóstolhatunk -, illetve megtudhatjuk mi fán terem az etnobotanikai kert.Borkóstoló (3 tétel) : 600 Ft/fő
Két templom, két történet
Két következő állomásunkon egy-egy különleges templom történetével, építészeti különlegességeivel ismerkedhetünk meg. A felpéci evangélikus templomot Smidéliusz András lelkész, míg a katolikust Bors-Lukács Katinka sekrestyés jóvoltából ismerhetjük meg közelebbről.
A térség büszkesége: a Felpéci Tájház
A Felpéci Tájház 2020-ban nyerte el a megtisztelő „Év Tájháza” címet. Itt a térségre múltjára jellemző igazi kincsek találhatók, amelyekről szintén Géber József néprajzkutatótól tudhatunk meg értékes adatokat.
Irány az ősborókás
A Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet hazánkban egyre inkább kiszoruló félben lévő nővénye a közönséges boróka (latin nevén: Juniperus communis). E ritkaságnak számító, fokozottan védett növényt természetes élőhelyén csodálhatjuk meg.
Nagyszerű ebéd, házias környezet
Kiérdemelt ebédünket is különleges környezetben, a halipusztai Almáspite Lakásétteremben fogjuk elfogyasztani. A menüben csülkös bableves, langalló és házi málnaszörp szerepel.
(Ebéd: 3000 Ft/fő, gyerekeknek 1500 Ft/fő)
Hajrá Felpéc!
Útunk ebéd utáni utolsó állomása a felpéci sportpálya környékére vezet, ahol a hagyományos felpéci búcsú hangulatát élvezhetjük. A focit kedvelők itt tekinthetik meg a Pér-Felpéc bajnoki mérkőzést, amely további izgalmakkal szolgálhat túránkhoz. Innen a hazaindulás 16 órakor Tényő-Győr irányban történik. Természetesen akit a focimeccs érdekel ők a hármas sípszó után indulnak vissza.
A Tekerj a Zöldbe! túrasorozat felpéci rendezvényéről, programjairól nemsokára további részleteket közlünk a győri kerékpáros portálokon. Túravezető: Tömböly Tamás, az egyesület elnöke. Telefon: 06/30-650-8000 A túra könnyű, családbarát!
A kerékpártúra a „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” támogatásával valósul meg.
A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt! A KRESZ szabályainak betartása kötelező. A túrán megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet részt venni.
A túrán részt vevő minden személy hozzájárul ahhoz, hogy a túrán készülő fotó- és videófelvételek nyilvános fórumokon megjelenjenek.A túrához kapcsolódó regisztrációban szereplő személyes adatokat a törvényeknek megfelelően kezeljük (GDPR).

Több

X