2024, Július

08júl.09:0013:00„Tekerj a zöldbe!” VAKÁCIÓ kerékpártúra09:00 - 13:00 Tiszaalpár, Friss pékség20 km

Időpont

(Hétfő) 09:00 - 13:00

Helyszín

Tiszaalpár, Friss pékség

További információk

Itt a VAKÁCIÓ! A CSETE Egyesület kerékpártúrát szervez a tiszaalpári és lakiteleki gyermekeknek, akik szervezett nyári táborban kezdik a nyári szünetet vagy éppen otthonról indulnak kerékpár túrázni.

A szabadidősport program a “Tekerj a zöldbe!” országos kerékpártúra program szervezésében a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

A kerékpártúra célja, hogy egy vidám hangulatú kerékpártúrán találkozzanak az azonos korú gyermekek és az iskolapadon kívül közös nyári élményeket szerezzenek. Tapasztalatokat szerezhetnek a biztonságos közlekedéssel kapcsolatosan, gyakorolhatják a kerékpáros közlekedés szabályait.

Közös program: 20 km hosszú táv kerékpártúra, majd közös strandolás. A gyülekező és indulás helye: Tiszaalpár, Friss pékség, 2024.07.08. 9 óra A túra távja: 20 km

A túra menetideje kényelmes tempóval 2 óra. A teljes program strandolással 13 órakor zárul. A szervezők láthatósági mellényt mindenki számára biztosítanak.

A kerékpártúra útvonala: Tiszaalpár Albán pékség-Alpári kerékpárút- vasúti átjáró-Lakiteleki 4625 számú főút melletti kerékpárút szakasz-Napsugár utca, Ökoturisztikai Központ Tőserdő- Csónak kölcsönző -Holt-Tisza part- 4625 számú főút melletti falusi kerékpárút szakasz- vasúti átjáró sorompóval- Széchenyi krt. -Lakiteleki Közösségi tér

A kerékpártúra típusa vonaltúra, ugyanazon az úton érkezünk vissza. A túrát 12 év feletti részvevőknek és felnőtteknek javasoljuk. Akinek nincs saját kerékpárja, annak az egyesület biztosít, amit a gyülekező helyszínén tud átvenni.

A csoportot 2 fő kerékpáros túravezető vezeti. A csónakkölcsönzőnél frissítőállomást biztosítanak a szervezők, ahol gyümölcs és ásványvíz vár minden résztvevőt. A szabadidősport rendezvényen a részvétel térítésmentes. 20 fő alatti létszám esetén a Holt-Tisza szabadstrandján történik a strandolás, nagyobb létszám esetén a Tősfürdőn.

Mindenki saját felelősségére vesz részt, betartva a közlekedési és fürdőzési szabályokat és a túravezető javaslatait. A kerékpártúrázó csoportot kísérőautó segíti, mely szállítja a csomagokat és defekt és bármilyen probléma esetén megoldást nyújt.

Több

X