2023, Október

01okt.08:4514:00Tekerj a Zöldbe! – "VONAT-kerék-PUMPÁLÓ" családi bringatúra08:45 - 14:00 Várpalota vasútállomás39 km

Időpont

(Vasárnap) 08:45 - 14:00

Helyszín

Várpalota vasútállomás

További információk

Kerekezz a Várkerti és az Inotai suli lelkes, bringás csapatával OKTÓBER 1-jén vasárnap.

Útvonal: Várpalota (vonat) – Veszprém – Szentkirályszabadja – Litér – Vilonya – Peremarton – Pétfürdő – Várpalota
Indulás: 08:45-kor (a várpalotai vasútállomásról)
Érkezés: 14:00-körül (Thury vár előtti térre)
Útiköltség: 300Ft/kerékpár + egyéni jegyvásárlás
Táv: 39 km

FIGYELEM!!!
A túrán korlátozott számú (45 fő) kerékpáros vehet részt és a helyek jelentkezési sorrendben fogynak! A túrán való részvétel feltétele az ONLINE JELENTKEZÉSI LAP kitöltése és a 300Ft-os kerékpárszállítási díj előzetes kifizetése. (Visszamondás esetén nem visszatéríthető!)

JELENTKEZÉS: https://forms.gle/udA6aGAkpcCefdmy7 

Egy igazán különleges kalandra hívunk, hiszen lesz itt minden;
VONAT – kerék – és PUMPÁLÁS is:

Várpalotáról kerékpárokkal együtt, vonattal utazunk Veszprémbe, ahol rögtön ki is próbáljuk a nemrégiben átadott bringás PUMPAPÁLYÁT és felmászunk a Jutas vitéz kilátóba is.
A kellő bemelegítést követően nekivágunk 39 km-es túránknak.
Felkapaszkodunk Veszprém központjába, onnan pedig bringaúton gurulunk Szentkirályszabadján át egészen Litérig. Itt egy kisebb parkban ismét lehetőség nyílik a hullámzásra és innentől már közúton folytatjuk túránkat. Királyszentistvánt elhagyva, Vilonyán át érkezünk Peremartonba. Egy rövid pihenő után ismét bicikliúton haladunk tovább, majd rátérünk a már hazáig vezető műútra, ami Pétfürdőn át vezet minket Várpalotáig.

Utunk során végig kényelmes tempóban tekerve haladunk, jó minőségű, aszfalt utakon (Veszprémet elhagyva, többnyire lejtős terepen). Több megállót is tervezünk a csapat igényei szerint.

A túrán kizárólag jó műszaki állapotú, előzetesen átnézett kerékpárral, saját felelősségre lehet részt venni! Minden kiskorú résztvevő számára bukósisak és élénk színű felsőruházat vagy láthatósági mellény viselése kötelező!

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.”

Több

X