2022, Április

17ápr.11:0019:00"Tojásfutás" - családbarát kerékpártúra11:00 - 19:00 Ráckeve, HÉV állomás43 km

Időpont

(Vasárnap) 11:00 - 19:00

Helyszín

Ráckeve, HÉV állomás

További információk

“Tojásfutás” – kerékpártúra
Gyülekező: Ráckeve HÉV állomáson 10:45-től Indulás: 11:00 órakor Táv: 43 km Szintemelkedés: 60 m A túra nehézsége: KÖNNYŰ Típusa: KŐRTÚRA Útvonal: Ráckeve – Dömsöd – Tassi Zsilip – Szigetbecse – Ráckeve
Látnivalók, program: * Dömsöd: Petőfi Múzeum (csak miattunk nyit ki), majd a Petőfi fa megtekintése
* Tassi Zsilip
* Szigetbecse: Királyréti védett, nagy fekete nyárfa körülölelése (kb. 7 méter átmérőjű),
Ezt követően betekerünk Szigetbecsére és először megállunk a Balassi téri tónál ahol megnézzük az Életfát. Utána még egy picit tovább megyünk a művelődési házhoz, ahol már várni fog bennünket Deminger Ágnes közművelődési szakember, könyvtáros. Letesszük a kerékpárokat az udvaron. Mosdó és kávézó-fagyizó várja a csapatot, ha van rá igény. Majd Ágnes vezetésével átmegyünk a Kultúr közön a Petőfi utcába és először megnézzük a tojáskiállítást és utána következik a “TOJÁSFUTÁS” https://www.facebook.com/watch/?v=297844638353094
Maximális létszám: 40 fő Részvételi díj/túra (indulás előtt a helyszínen fizetendő): Gyermekeknek és nyugdíjasoknak ingyenes Felnőtteknek 500 Ft/fő
A részvételi díj NEM tartalmazza a túra során felmerülő egyéb díjakat, viszont tartalmazza az esetleges műszaki segítséget anyagköltség nélkül.
JELENTKEZNI A TÚRÁRA SMS-BEN A +36703171397-ES SZÁMON, VAGY A bringabriella22@gmail.com E-MAIL CÍMEN LEHET
Jelentkezéskor kérjük megadni a jelentkező(k) nevét és életkorát, esetleg elérhetőséget (nem kötelező).
Aki HÉV-vel szeretne eljutni Ráckevére és vissza Budapestre az kérem jelezze, hogy a BKK részére jelezhessük a kerékpárszállításhoz megfelelő szerelvény ek számának biztosításának érdekében.
A HÉV menetrend szerint: 9:35-kor indul Közvágóhíd megállóhelyről és 10:48 -kor érkezik Ráckevére. Visszafelé: 19:15-kor indul a HÉV Budapestre.
A KERÉKPÁRTÚRA A „TEKERJ A ZÖLDBE!” TÚRASOROZAT RÉSZE, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával valósul meg.
A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI:
-A túra nem a sebességről, hanem a jó társaságról szól, tehát bárkit, bármilyen kerékpárral szívesen látunk, célzottan a kezdőket is!
-A sisak használata ajánlott, de nem kötelező.
-A közúton kötelező a KRESZ betartása.
-Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban.
-Mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán.
-A túra lebonyolítását 3 túravezető segíti, akik végig kísérik a csoport haladását és az esetleges műszaki vagy egészségügyi segítségnyújtást is biztosítják.
-A programváltozás jogát fenntartjuk!

Több

Szervező

Fugerth Gabriella

X