2024, Március

31márc.09:4519:00"Tojásfutás Szigetbecsén" - Húsvéti kerékpártúra - Tekerj a Zöldbe!09:45 - 19:00 Ráckeve, HÉV állomás43 km

Időpont

(Vasárnap) 09:45 - 19:00

Helyszín

Ráckeve, HÉV állomás

További információk

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A “Tojásfutás” egy olyan húsvéti sváb hagyomány, melyet kizárólag Szigetbecsén lehet manapság megtekinteni.
A TÚRÁRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT Regisztrálni messengeren, vagy a bringabriella22@gmail.com e-mail címen lehet.
Gyülekező: Ráckeve HÉV állomáson 09:45-től Indulás: 10:00 órakor Táv: 43 km Szintemelkedés: 60 m A túra nehézsége: KÖNNYŰ Típusa: KŐRTÚRA Útvonal: Ráckeve – Dömsöd – Tassi Zsilip – Szigetbecse – Ráckeve
Látnivalók, program: * Dömsöd: Petőfi Múzeum (csak miattunk nyit ki!!!), majd a Petőfi fa megtekintése
* Tassi Zsilip – itt töltjük az ebédidőt. Lehetőség van sülthalat (hekk) előrendelni és mire odaérünk frissen melegen megkapjuk. https://tass-maki-falatozo.webnode.hu/kapcsolat/
* Szigetbecse: Balassi téri tónál ahol megnézzük az Életfát. Utána még egy picit tovább megyünk a művelődési házhoz, ahol már várni fog bennünket Deminger Ágnes közművelődési szakember, könyvtáros. Letesszük a kerékpárokat az udvaron. Mosdó és kávézó-fagyizó várja a csapatot, ha van rá igény. Majd Ágnes vezetésével átmegyünk a Kultúr közön a Petőfi utcába és először megnézzük a tojáskiállítást és utána következik a “TOJÁSFUTÁS”
Maximális létszám: 40 fő Részvételi díj/túra (indulás előtt a helyszínen fizetendő): Gyermekeknek és nyugdíjasoknak: 500 Ft/fő Felnőtteknek 1 000 Ft/fő
A részvételi díj NEM tartalmazza a túra során felmerülő egyéb díjakat pl. múzeumbelépő, viszont tartalmazza az esetleges műszaki segítséget anyagköltség nélkül.
A HÉV menetrend szerint: 8:35-kor indul Közvágóhíd megállóhelyről és 9:47-kor érkezik Ráckevére. Visszafelé: 19:15-kor indul a HÉV Budapestre.
A TÚRÁN VALÓ RÉSZVÉTEL SZABÁLYAI: – A TÚRA NEM A SEBESSÉGRŐL, HANEM A JÓ TÁRSASÁGRÓL SZÓL, TEHÁT BÁRKIT, BÁRMILYEN KERÉKPÁRRAL SZÍVESEN LÁTUNK, CÉLZOTTAN A KEZDŐKET IS! – Javasolt felszerelés: egy jól felkészített, üzembiztos kerékpár (csomagtartó, oldaltáska esetleg kosár ajánlott), pótbelső, esőkabát, jól szellőző ruházat, láthatósági mellény, vízzel töltött kulacs, csoki, szőlőcukor, szendvicsek. – A sisak használata ajánlott, de nem kötelező. – A közúton kötelező a KRESZ betartása. – Szintidő nincs, lehetőleg egy csoportban szeretnénk haladni, mérsékelt tempóban. – A TÚRÁRA VALÓ JELENTKEZÉSSEL MINDEN RÉSZTVEVŐ ELISMERI, HOGY AZON SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT! – A TÚRÁN INDULVA A RÉSZTVEVŐ HOZZÁJÁRUL, HOGY A TÚRA SORÁN KÉSZÜLT MÉDIAANYAGOK, FOTÓK, VIDEÓK MEGJELENJENEK MAJD A MÉDIÁBAN/KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN A TÚRÁHOZ KÖTHETŐ KOMMUNIKÁCIÓBAN. – A túra lebonyolítását létszámtól függően több túravezető segíti, akik végig kísérik a csoport haladását és az esetleges műszaki vagy egészségügyi segítségnyújtást is biztosítják.
– A programváltozás jogát fenntartom!

Több

X