2022, Június

25jún.10:0018:00Véneki Torkolati Műtárgy – Tekerj a Zöldbe! - avagy Szigetköz újra élni fog!10:00 - 18:00 Győr, Audi Aréna38 km

Időpont

(Szombat) 10:00 - 18:00

Helyszín

Győr, Audi Aréna

További információk

Június 25-én kerékpártúrát tervezünk a nemrégiben elkészült ún. Torkolati Műtárgyhoz, Vénekre. Részben kerékpárúton, részben kisforgalmú közúton érjük el úti célunkat. Az Audi Arénátó kerékpárúton megyünk Győrszentiván-Kertvárosig, ahol az új hídon áttekerünk a Kisbajcs irányába. Innen kis forgalmú közúton érjük el Vének községet. Megismerkedünk a falu nevezetességeivel, majd megnézzük az egykori kompkikötőt. Az új műtárgy hivatott itt a vízparton is tapasztalható természeti értékek megőrizni, azt, ami az egész Szigetközre jellemző. Az út fáradalmait kipihenve eltekerünk a Torkolati Műtárgyhoz. Az építmény megakadályozza, hogy a Duna főága visszaduzzassza a Mosoni-Duna ágat, megakadályozva ezzel Győrben, illetve a Szigetközben az árvizet. A műtárgy után áttérünk a gönyüi oldalra. Kerékpárúton eltekerünk Gönyűre, megnézzük a Duna partot, fagyival, sütivel feltöltjük elhasznált kalóriáinkat, majd kerékpárúton hazatekerünk az AUDI Arénához. A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.
A túránk Győrből, az AUDI Arénától indul 10:00 órakor. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a bringamaniagyor@gmail.com email címen kell, a telefonszám, név és életkor megadásával. A túra könnyű, családbarát. Találkozó 10:00 órakor, érkezés az AUDI Arénához, kb. 18:00 órakor.
A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt! Bukósisak használata erősen ajánlott, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
Indulás: 2022.06.25. 10:00 órakor AUDI ARÉNA Érkezés: 2022.06.25. 18:00 órakor AUDI ARÉNA Táv: 38 km Túravezető: Laposa Tibor +36 70 286 3665 okleveles kerékpártúra vezető (VAVÖ) idegenvezető Nehézségi fok: könnyű, családbarát Részvétel ingyenes.
A program változtatásának jogát fenntartjuk!

Több

Szervező

Bringa Mánia Győr

X