2020, Június

21jún.08:0017:00Wenckheim kerékpártúra 108:00 - 17:00 Békéscsaba, 5600 Békéscsaba, Széchenyi utca

Időpont

(Vasárnap) 08:00 - 17:00

Helyszín

Békéscsaba

5600 Békéscsaba, Széchenyi utca

További információk

A Wenkcheim család Békés megye fejlődésében elévülhetetlen érdemet szerzett, gazdaságfejlesztő hatásuk nagyon jelentős. Emléküket számos épület őrzi, melyeket meglátogatva kívánunk emlékezni rájuk és a túrázóknak szemelvényeket bemutatni a munkásságukból.
Túrasorozatunk első három alkalma került meghirdetésre, melyet továbbiak követnek a közeljövőben.

Résztvevők száma: maximum 50 fő
Indulás ideje, helyszíne: 2020.06.21., vasárnap, 8:00, Békéscsaba, Széchenyi liget, Körösök Völgye Látogatóközpont előtti körönd
Tervezett érkezés: 2020.06.21, vasárnap, 16:00, Békéscsaba, Széchenyi liget,
Táv: 45 km, sík. Részben aszfaltozott kerékpárút, földút, erdei út.
Nehézségi fok: közepes túra, teljesíthető tempóval, számos kulturális és természeti látnivaló felkeresésével! Kezdő kerékpártúrázóknak is ajánljuk, hiszen több óra alatt tekerjük le a távot gyakori pihenőket tartva!
Túravezető: Pap Attila
Részvételi díj: 18 év alatt és 65 év felett díjmentes, 18 és 65 év között 500 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, egy túraajándékot, a belépőket és egy fagyit / süteményt.

Útvonal:
Békéscsaba Széchenyi Liget, Körösök Völgye Látogatóközpont előtti körönd – Békés- Dánfoki kishajókikötő – a Kettős- Körös töltésén a dobozi-hídig- Doboz – Gerla – Póstelek – Veszei – Fényes – Békéscsaba, Körte sor – Gyulai út – Árpád sor- Andrássy út – Széchenyi Liget.
Látnivalók, melyeket felkeresünk :
A túra kiindulópontja, a Széchenyi Liget szép természeti környezet, a megyeszékhely egyik ékköve. Békés Dánfokon az új, a Körösök- völgyének vízrajzát és történelmét bemutató látványos szabadtéri kiállítás, a kikötő és a Duzzasztómű megtekintése, Dobozon a Wenckheim család kriptájának és a környék “ékszerdobozának” is nevezett neoromán stílusú Szent Kereszt kápolnának megtekintése belülről is, a kastély parkjában pihenő. Tovább haladva Pósteleken a Wenckheim Vadászkastély rom és parkjának felkeresése, bejárása, aztán a bringás program végén Békéscsabán kipihenjük a túrát, fagyizunk, sütizünk!

Több

Szervező

Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség - Maketusz és Fenntartható Térségért Alapítvány - FETA

X