2020, Augusztus

16aug.08:0017:00Wenckheim kerékpártúra 3.08:00 - 17:00 Békéscsaba, 5600 Békéscsaba, Széchenyi utca km

Időpont

(Vasárnap) 08:00 - 17:00

Helyszín

Békéscsaba

5600 Békéscsaba, Széchenyi utca

További információk

A Wenkcheim család Békés megye fejlődésében elévülhetetlen érdemet szerzett, gazdaságfejlesztő hatásuk nagyon jelentős. Emléküket számos épület őrzi, melyeket meglátogatva kívánunk emlékezni rájuk és a túrázóknak szemelvényeket bemutatni a munkásságukból.
Túrasorozatunk első három alkalma került meghirdetésre, melyet továbbiak követnek a közeljövőben.

Résztvevők száma: maximum 50 fő
Indulás ideje, helyszíne: 2020.08.16., vasárnap, 8:00, Békéscsaba, Széchenyi liget, Körösök Völgye Látogatóközpont előtti körönd
Tervezett érkezés: 2020.08.16, vasárnap, 16:00, Békéscsaba, Széchenyi liget,
Táv: 55 km, ebből kerékpárút: 40 km, földút: 4 km csendes közút: 11 km
Nehézségi fok: közepes túra, teljesíthető tempóval, számos kulturális és természeti látnivaló felkeresésével! Kezdő kerékpártúrázóknak is ajánljuk, hiszen több óra alatt tekerjük le a távot gyakori pihenőket tartva!
Túravezető: Pap Attila
Részvételi díj: 18 év alatt és 65 év felett díjmentes, 18 és 65 év között 500 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, egy túraajándékot, a belépőket és egy fagyit / süteményt.

Útvonal:
Békéscsaba Széchenyi- liget, Körösök Völgye Látogatóközpont előtti körönd – Gyulai út – Körte sor – Veszei – Póstelek – Gerla – Dobozi híd – a Kettős- Körös töltésén Szanazugig – Fekete-Körös töltésén- Fekete- Körös hídjáig, innen az új kerékpárúton a Kis- Delta gátján a Fehér- Körös hídig – Gyula belváros – Veszei – Élővíz csatorna mente – Békéscsaba Széchenyi- liget

Látnivalók, melyeket felkeresünk :
A túra a számos hatalmas fáitól szinte zárt, csendes Széchenyi–ligetből indul Póstelek Wenckheim Vadászkastély rom és kastélypark érintésével a gerlai Wenckheim kastély rom felé. Ezt követően Doboz fele indulunk és a Fekete-, és Fehér- Körös összefolyását nézzük meg Szanazugnál, majd a kanyargós Fekete –Körös gátkaréján tekerünk. A Kis- Delta déli oldalán futó vadiúj kerékpárúton megyünk Gyula fele, Gyulán a középkori téglavárnál és az Almásy kastélynál megállunk , majd a Százéves Cukrászdában egy megérdemelt fagyit vagy sütit elfogyasztunk. Ezt követően felkeressük a műemlék ferences rendi romkertet, majd indulunk vissza Békéscsabára.

Több

Szervező

Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség - Maketusz és Fenntartható Térségért Alapítvány - FETA

X